Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Włochy Albana Di Romagna DOCG
Nowe
Albana di Romagna to białe naturalnie słodkie wino powstałe z lokalnej odmiany albana uprawianej w apelacji DOCG. Wino prezentuje intensywny słomkowo żółty odcień z aromatami owoców pestkowych, pieczonego jabłka, słodkich gruszek, winogron oraz miodu. Na podniebieniu wino jest miękkie, owocowe z długim finiszem. Świetnie dopełni: desery, sałatki owocowe, ciasta, aperitif.
500 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.
Wino białe półwytrawne, o delikatnym słomkowym kolorze i świeżym smaku. Doskonale pasuje do ryb, białych mięs oraz jako aperitif. Najlepiej smakuje w temperaturze 8-10*C
Włoskie wino białe wytrawne Białe wino, słomkowożółte, z genialnymi, zielonkawymi refleksami. Charakterystyczny intensywny bukiet owocowy i kwiatowy, w przyjemnym smaku wytrawnego wina. Doskonałe do wędzonego łososia i śledzi, lekkich przekąsek, dań warzywnych, omletów z jaj, sałatek i wszelkiego rodzaju ryb. Najlepiej podawać dobrze schłodzone 8-10*C....
Montepulciano D`Abruzzo- czerwone wytrawne. Intensywne rubinowo-czerwone wino wytrawne o intensywnym zapachu owoców i jagód, idealnie wyważona paleta smakowa, bardzo przyjemna na podniebieniu. Wino jest doskonałe do dań z makaronu, jagnięciny, kaczki i sera. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18*C Wino Atieri Montepulciano D`Abruzzo posiada Apelację (DOC)
Wspaniałe wino wytrawne o pełnym rubinowym kolorze i intensywnym bukiecie winnym z aromatem fiołka. Wino wytrawne o harmonijnym smaku, lekko garbnikowe z delikatnym wykończeniem. Wino jest odpowiednie do wszystkich dań. Doskonałe do mięs wieprzowych, dań z makaronu, idealny do białego i czerwonego mięsa i sera. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18*C....
Wino czerwone, wytrawne. Wyprodukowane z winogron szczepu Primitivo, ma piękny kolor ciemnego granatu. Delikatny aromat z nutami lukrecji, wełny i ziół stopniowo uwidaczniają się w nutach aronii, wosku pszczelego i kadzidła. Smak jest otulający, korzenno-owocowy, słodkawy. Wino dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, dziczyzną.
Wino czerwone półwytrawne, o rubinowo-czerwonym kolorze i harmonijnym smaku. Doskonale pasuje do potraw na bazie makaronów oraz pieczonych i grillowanych mięs. Najlepiej smakuje serwowane w temp. 16-18*C.
Wino białe półsłodkie o jasnożółtym kolorze i miłym zapachu. świetnie współgra z potrawami rybnymi, a także idealnie jako apertif. Najlepiej smakuje serwowane w temp. 8-10*C
Wino czerwone półsłodkie o żywym rubinowym kolorze i przyjemnym, delikatnym bukicie. Wspaniale pasuje do wszystkich pikantnych dań, a także czerwonych pieczonych i grillowanych mięs.
Wino białe wytrawne produkowane z odmiany winogron trebbiano w apelacji DOC. Słomkowo-żółte zabarwienie ze złotymi refleksami. Ma harmonijny winny, przyjemny aromat. Dobrze komponuje się z przystawkami, rybami i białymi mięsami. Doskonale smakuje również jako aperitif.
Cabernet Sauvignon Collii D’imola DOP, to czerwone wytrawne wino o głębokiej rubinowej barwie. Produkowane z winogron Cabernet Sauvignon. Winny zapach z ciekawymi nutami oraz pełny wytrawny i zrównoważony smak. Dobrze komponuje się z makaronami, wołowiną i drobiem.
Włoskie Wino czerwone wytrawne IGP Wino czerwone wytrawne o ciemnym ubarwieniu. Delikatne w smaku, soczyste i aksamitne. Polecane do dań śródziemnomorskich, baraniny i drobiu.
Wino czerwone wytrawne, stworzone ze szczepu Nero d’Avola, który jest bardzo ceniony na Sycylii. Wino w rubinowym kolorze, bardzo aromatyczne i owocowe o dość mocnej strukturze. Idealnie komponuje się z makaronami i pizzą.
Wino wytrawne delikatnie musujące, produkowane ze szczepu Glera. Wino, pochodzi z obszaru ściśle kontrolowanego- apelacji DOC. Jest to białe, wytrawne wino o jasno-słomkowej barwie z zielonymi refleksami. W nosie wyczuwalne białe owoce z niuansami trawy cytrynowej. Na podniebieniu nuty zielonego jabłka, brzoskwini z elementami cytryny. Idealne jako...
Czerwone wytrawne wino o rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami. Ma charakterystyczny zapach wina z delikatnym zapachem przypominającym fiołki. Trunek o mocnym charakterze i świetnej strukturze. Idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, dziczyzną, daniami z grilla i dojrzewającym serem.
Białe wytrawne wino produkowane ze szczepu grillo. Kolor słomkowy o pięknym połyskującym refleksie. Wyczuwalny zapach mandarynki i białych kwiatów. W ustach przyjemna nutka kwasowości z pieprznym finiszem. Idealne połączenie do owoców morza.
Białe słodkie wino likierowe produkowane z aromatycznego szczepu zibibbo, czyli muscata aleksandryjskiego, który nazywany jest tak specyficznie tylko na Sycylii. Wzmacniane destylatem winnym. Dedykowane z wszelkimi deserami, zwłaszcza pieczonymi i wytrawnymi ciastami.
Słodkie, likierowe, deserowe białe wino o głębokim złotym kolorze i aromatycznym trwałym bukiecie. Produkowane z lekko suszonych winogron na winorośli co przekłada się na słodki i ciepły smak. Doskonale komponuje się z każdym rodzajem ciasta, w szczególności z miękkimi i kremowymi słodyczami typu „cannoli” i „cassate Siciliane”.
Wino czerwone, wytrawne o pięknym rubinowym kolorze i pełnym, aromatycznym smaku. W aromacie nuty czarnego bzu , aronii i czarnej porzeczki.W ustach wyczuwalna kwasowość i nuty korzenne. Dobrze komponuje się z makaronami pieczeniami i serami dojrzewającymi.
Garibaldi Superiore Dolce DOC jest najsłodszym z Marsalas i prawdopodobnie z tego powodu jest najbardziej lubiany przez kobiety. Wino o bursztynowym zabarwieniu, w zapachu wyraźnie słodkie aromaty suszonych owoców, takich jak rodzynki, daktyle, figi i orzechy włoskie. Na podniebieniu słodycz suszonych owoców z orzechami, karmelu. Wspaniałe do deserów.
Wino likierowe wytrawne powstałe ze szczepów catarratto, grillo, damaschino i inzolia. Bursztynowa barwa z intensywnym i złożonym aromatem suszonych owoców. Dobre jako aperitif lub dobrze schłodzone jako dodatek do parmezanu, szynki lub pizzy.
Białe słodkie stołowe wino z Sycylii. Wino o delikatnych aromatach, z nutami ziół, irysa, białej brzoskwini i cytrusów. Podawać w temperaturze 6-10*C.
Wino białe słodkie o aromacie migdałów. Produkowane według najstarszych sycylijskich receptur. Doskonale komponuje się z lodami i wszelkiego rodzaju deserami. Podawać w temperaturze 8-10*C.
Włoskie, musujące czerwone półsłodkie wino o rubinowym kolorze oraz o owocowym i świeżym smaku. Produkowane z winorośli lambrusco. Łączą delikatne nuty owocowe i wyraźną kwasowość z ninską zawartością alkoholu. Świetnie pasuje do pizzy, makaronów, oraz deserów.
12 656 70 50