Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.
Wina z Sycylii
Wino czerwone wytrawne, stworzone ze szczepu Nero d’Avola, który jest bardzo ceniony na Sycylii. Wino w rubinowym kolorze, bardzo aromatyczne i owocowe o dość mocnej strukturze. Idealnie komponuje się z makaronami i pizzą.
Wino czerwone, wytrawne. Wyprodukowane z winogron szczepu Primitivo, ma piękny kolor ciemnego granatu. Delikatny aromat z nutami lukrecji, wełny i ziół stopniowo uwidaczniają się w nutach aronii, wosku pszczelego i kadzidła. Smak jest otulający, korzenno-owocowy, słodkawy. Wino dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, dziczyzną.
Czerwone wytrawne wino o rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami. Ma charakterystyczny zapach wina z delikatnym zapachem przypominającym fiołki. Trunek o mocnym charakterze i świetnej strukturze. Idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, dziczyzną, daniami z grilla i dojrzewającym serem.
Białe wytrawne wino produkowane ze szczepu grillo. Kolor słomkowy o pięknym połyskującym refleksie. Wyczuwalny zapach mandarynki i białych kwiatów. W ustach przyjemna nutka kwasowości z pieprznym finiszem. Idealne połączenie do owoców morza.
Białe słodkie wino likierowe produkowane z aromatycznego szczepu zibibbo, czyli muscata aleksandryjskiego, który nazywany jest tak specyficznie tylko na Sycylii. Wzmacniane destylatem winnym. Dedykowane z wszelkimi deserami, zwłaszcza pieczonymi i wytrawnymi ciastami.
Słodkie, likierowe, deserowe białe wino o głębokim złotym kolorze i aromatycznym trwałym bukiecie. Produkowane z lekko suszonych winogron na winorośli co przekłada się na słodki i ciepły smak. Doskonale komponuje się z każdym rodzajem ciasta, w szczególności z miękkimi i kremowymi słodyczami typu „cannoli” i „cassate Siciliane”.
Wino czerwone, wytrawne o pięknym rubinowym kolorze i pełnym, aromatycznym smaku. W aromacie nuty czarnego bzu , aronii i czarnej porzeczki.W ustach wyczuwalna kwasowość i nuty korzenne. Dobrze komponuje się z makaronami pieczeniami i serami dojrzewającymi.
Garibaldi Superiore Dolce DOC jest najsłodszym z Marsalas i prawdopodobnie z tego powodu jest najbardziej lubiany przez kobiety. Wino o bursztynowym zabarwieniu, w zapachu wyraźnie słodkie aromaty suszonych owoców, takich jak rodzynki, daktyle, figi i orzechy włoskie. Na podniebieniu słodycz suszonych owoców z orzechami, karmelu. Wspaniałe do deserów.
Wino likierowe wytrawne powstałe ze szczepów catarratto, grillo, damaschino i inzolia. Bursztynowa barwa z intensywnym i złożonym aromatem suszonych owoców. Dobre jako aperitif lub dobrze schłodzone jako dodatek do parmezanu, szynki lub pizzy.
Białe słodkie stołowe wino z Sycylii. Wino o delikatnych aromatach, z nutami ziół, irysa, białej brzoskwini i cytrusów. Podawać w temperaturze 6-10*C.
Wino białe słodkie o aromacie migdałów. Produkowane według najstarszych sycylijskich receptur. Doskonale komponuje się z lodami i wszelkiego rodzaju deserami. Podawać w temperaturze 8-10*C.
Włoskie, musujące czerwone półsłodkie wino o rubinowym kolorze oraz o owocowym i świeżym smaku. Produkowane z winorośli lambrusco. Łączą delikatne nuty owocowe i wyraźną kwasowość z ninską zawartością alkoholu. Świetnie pasuje do pizzy, makaronów, oraz deserów.
12 656 70 50