Imiglikos red

Imiglikos red

Nowe

Greckie wino czrewone półsłodkie.

Wino w kolorze rubinowym, z bogatym aromatem czerwonych owoców, wanilii i cynamonu. Fermentacja, w odpowiedniej temperaturze, precyzyjnie przerwana, rozwija świeżość, intensywny, owocowy bukiet, słodycz i pełny łagodny smak. Najlepiej smakuje do dań mięsnych, deserów i owoców. Doskonałe jako aperitif.

Nalepiej podać w temperaturze 7-9 stopni C.

288 Przedmioty

29,40 zł

Dodaj do listy życzeń

Winiarnia Dionysos została założona w Atenach w 1936 roku przez Asimakisa Koutsourosa i Steliosa Gikasa. Dzięki pasji do ich rodzimych odmian winogron i wizji tworzenia win światowej klasy, stała się dziś winnicą, która cały czas się rozwija. Doświadczenie nauczyło ich, że liczy się jakość, dlatego dużo zainwestowali w skromną niegdyś winiarnię stając się jednym z największych producentów win w Grecji. Dziś partnerami Dionysos nadal są obie rodziny produkując ponad 11 milionów litrów wina rocznie.  

Winnice Dionysos wykorzystują przede wszystkim rodzime odmiany winorośli takie jak Roditis, Savatiano, Moschofilero, Agiorgitiko, ale także chętnie korzystają z międzynarodowych odmian jak Cabernet Sauvignon, Syrah czy Muskat.

Przeważająca część upraw winorośli znajduje się w płn.-wsch. części Peloponezu, niedaleko Koryntu.To tutaj śródziemnomorski klimat z południa spotyka się z kontynentalnymi wiatrami z północy, tworząc doskonałe warunki do uprawy winorośli. Dzięki którym powstają ciekawie złożone, żywe i pełne temperamentu wina.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

Imiglikos red

Imiglikos red

Greckie wino czrewone półsłodkie.

Wino w kolorze rubinowym, z bogatym aromatem czerwonych owoców, wanilii i cynamonu. Fermentacja, w odpowiedniej temperaturze, precyzyjnie przerwana, rozwija świeżość, intensywny, owocowy bukiet, słodycz i pełny łagodny smak. Najlepiej smakuje do dań mięsnych, deserów i owoców. Doskonałe jako aperitif.

Nalepiej podać w temperaturze 7-9 stopni C.

Podobne produkty

Telefon:

  12 656 70 50

Newsletter